9 modalitati ieftine de a-ti decora baia

decorare-baieBaia a evoluat de-a lungul ultimelor decenii de la o camera strict folositoare si functionala la una similara unui spa. Si doar pentru ca nu dispunem de mii de euro pentru a o decora, nu inseamna ca baia noastra nu poate fi unica, dramatica, cu totul satisfacatoare pentru gusturile noastre. Iata aici cateva sfaturi care te vor ajuta sa dai o cu totul alta dimensiune baii tale.

1. Colectiile ieftine de oglinzi aduc atat luminozitate cat si spatiu baii tale. Acestea reflecata culorile si alte decoratiuni din baie adaugand caracter si originalitate. Olinzile sunt mult mai eficiente cand sunt grupate impreuna fata de atunci cand asezam o singura oglinda agatata pe un perete.
2. Imagini sau printuri pot fi expuse pe perete. Pentru un impact maxim ar trebui asezate una langa alta si nu dispersate. Imaginile pot fi frapante daca au o anumita tematica,cum ar fi:
·Poze alb si negru
·Poze vechi (anii ’30-’40)
·Ramele au toate aceeasi nuanta
·Ramele sau imaginile au ceva in comun – forme ovale, doar femei, aminale de companie.
Acest stil decorativ s-ar potrivi mai mult unei bai care are si rolul de loc pentru machiat si coafat, deoarece intr-o baie cu norma intreaga ar fi prea multa umezeala.
3. Lucrul de mana poate fi un accent uimitor pe un perete. Poti gasi aproape oriunde cateva modele care grupate pe un perete ar transforma baia ta intr-un loc cu adevarat unic.
4. Pentru culoare si un farmec aparte, intinde un covor pe podea. Intr-o baie monotona si plictisitoare un covor din material textil sau o carpeta orientala va adauga farmec si frumusete. Doar fii atent sa nu fie un covor care aluneca usor in caz ca cel care va folosi cada sau dusul v-a calca pe el.
5. Colectiile pot atrage interesul si admiratia. Ceramica este un accent neobisnuit pentru o baie. Poti lua in considerare sticle vechi, parfumuri, obiecte pentru ras sau alte lucruri de colectie gasite intr-o piata de vechituri. O baie deosebita va include de ce nu replici de sticle vechi cu dopuri originale antice din argint. Asigura-te ca dispui de un spatiu amplu pentru colectia ta cum ar fi rafturi sau un pervaz generos la ferestrei.
6. Culoarea este desigur cel mai rapid, ieftin si usor mod de a da viata unei bai. Culori neobisnuite pe peretii baii ca galben, ciocolatiu inchis sau culoarea piersicii vor da un aspect dramatic. Acentele in culori aprinse intr-o baie monocromatica vor avea un un efect impresionant.
7. Detaliile arhitecturale vor atrage deasemenea atentia. Un detaliu cu margele sau fier forjat poatre transforma complet o camera. Chiar si niste panouri pe o jumatate de perete sau un raft cu fotografii ar putea atrage atentia.
8. Adauga baii tale culoare cu plante sau flori proaspat taiate. Energia plantelor va crea o atmosfera relaxanta.
9. O piesa de mobila, in masura in care ne permite spatiul, ar fi ceva neobisnuit pentru o baie. Mobila nu trebuie sa fie scumpa. Poti gasi oriunde o piesa mai veche pe care poti sa o restaurezi aplicand un strat nou de lac sau vopsea.

Nu toate cele 9 idei se vor potrivi fiecarei bai, si nici nu ar trebui. Pur si simplu alege una sau doua idei, in functie de buget, si incepe sa adugi noi detalii baii tale. Si nu uita sa faci o poza inainte si una dupa pentru a fi uimit de rezultat.

TwitterFacebookGoogle+LinkedInPinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *